De fleste fyker bare forbi på AP7 eller N-332 på vei mellom Alicante og Benidorm på Costa Blanca-kysten. De som tar en avstikker ned mot havet blir sjelden skuffet.

For meg var det litt som følelsen jeg hadde da jeg kom til Sydney for første gang: Her vil jeg trives, her vil jeg bo». Nå ble jeg jo aldri værende i Sydney (snufs-snufs), men La Vila kommer jeg tilbake til så ofte jeg har sjansen.

Her er mine tips:

Stikk innom vinhandleren Magnus på kirkeplassen. Her kan du prøvesmake før du kjøper! Og dropp Proseccoen, her er det Cava som gjelder!

Byen har lenge vært ledende på sjokoladeproduksjon. I «gamle dager» var det visstnok drøssevis av fabrikker, men nå er det tre igjen. Valor er den største og her er det gratis omvisning og smaksprøver!

De siste syv dagene i juli hvert år er det fiestaen Moros y Cristianos. Her kjemper de kristne mot maurerne en uke til ende. Mange opptog, mye moro, masse bråk, men utrolig gøy!

Bo gjerne på Hotel Allon på strandpromenaden, der alle rom har balkong og havutsikt.

Lunchen eller middagen spiser du hos Luc (El Guitarra), som også ligger flott til på strandpromenaden. Er du heldig synger han noen operastrofer for deg før maten kommer på bordet.

Fin trening i å gå på langs havet i sanden! Stranden er 1,2 km lang, så to runder t/r blir ca. 5 kilometer. Holder ikke det, så ring meg! Er jeg i nærheten tar vi og spiller tennis på den lokale klubben!