Björn Borg, Mats Wilander, Stefan Edberg! Svenskene har alltid ligget noen hakk foran Norge Så blir det spennende å følge Casper Ruud fremover. Blir han topp 10 i løpet av 2022?

Min tenniskarriere startet på Ryen i Oslo der Erik, Lasse, Jan, Werner og undertegnede hang opp et snøre på parkeringsplassen der City Self Storage ligger i dag. Veien var kort fra blokkene på Brattlikollen over den noe mindre E6’n på sent 70-tall.

Min far jobbet på den tiden hos Fjellhammer Brug på Bryn. Her lå det en perle av en tennisbane. Et underlag med en blanding av asfalt og gummi som stod ubrukt hele sommerhalvåret. Svein og jeg bruket noen timer etter hvert snøfall for å måke banen klar.

På 80-tallet introdusert Svein meg for en gjeng som spilte på Sinsen. 2 grusbaner som etter hvert ble til fire baner. ILA Tennisklubb! Snodig navn da klubben lå ved Voksenopplæringen på Sinsen… Her regjerte legenden Hallvar Larøi i mange år. På 80-tallet hadde han vært formann i klubben siden rett etter krigen!

Under mine år i Sveits og Tyskland spilte jeg ikke mye tennis, men i Sydney var jeg medlem i Marrickville Tennis Club. Backhanden har alltid sittet som et skudd, men forehanden derimot…

I Norge har jeg de siste årene vært medlem i Bekkelagshøgda Tennisklubb og Kolbotn TK. Begge fine klubber med svært gode grusbaner. På Kolbotn/Sofiemyr er en ny innendørs hall klar i løpet av 2022.

Siden jeg nå bor på Holtet i Oslo er jeg medlem på Nordstrand Tennisklubb. Fire innendørs hardcourt-baner og seks godt vedlikeholdte grusbaner utendørs.

MINE TENNISOPPLEVELSER

Vi har siden 2010 vært en liten gjeng som har forsøkt å få med oss en internasjonal turnering i året. Helst en Grand Slam, men også ATP100 eller ATP500 er gode alternativer.

French Open i Paris, Roland Garros, (mai/juni hvert år) er schvære greier! Som alltid bør man være tidlig ute med å bestille billetter. Kan bli en del kø på de mindre banene der det er først til mølla prinsippet.

ATP Masters 1000 i Monaco (vanligvis i april hvert år) er en god mulighet til å kombinere turneringen med egentennis. Man kan for eksempel bo rimeligere i Nice-området. Selv bodde vi på Monte-Carlo Bay Hotel & Resort, som bare ligger ca. 10 minutter unna banene til fots.

2019 var vi på Mutua Madrid Open ATP Masters 1000 (begynnelsen av mai hvert år). Fin stemning og lett å kombinere med en byferie i Madrid.

En av mine favorittøyer er Mallorca. (Hurumhalvøya en annen…) Høsten 2019 booket jeg meg inn på Rafa Nadal Academy midt på øya i Manacor. Et flott anlegg med grusbaner og hardcourt, museum, praktiske hotellrom og sunn mat… Selve tennisopplevelsen var litt skuffende. Vi fikk kun spille på hardcourt-banene og coachingen var litt bob-bob. Kommer en fyldigere anmeldelse her etter hvert…

Sesongen 2020 ble jo litt amputert grunnet Covid 19, men i 2021 er planen å besøke Barcelona ATP500 i siste halvdel av april.

Min tennispartner, Svein Kolden (sterk backhand, men feige lompelobber…) har som mål å besøke alle ATP-turneringer, så vi får se hvor det bærer! Uansett, følg her på siden for en utvidet anmeldelse av neste tur.

Da jeg som 16-åring dro til Boston på østkysten av England som 16-åring fikk vi muligheten til å spille på gress. Ja naturlig gress. Det er ikke mange gressbaner i Europa som er åpne for «vanlige folk». Jeg har imidlertid funnet fram til Stoke Park, en halvtime unna London Heathrow. Her er gressbanene åpne fra slutten av mai. Kanskje blir det en mulighet for spill her i 2021 eller 2022!

TENNISTURER FOR ALLE!

Da jeg våren 2016 vurderte å kjøpe leilighet i Sør-Europa, var det kun en betingelse som MÅTTE være oppfylt. En tennisklubb i nærheten. Spansken min har bare blitt dårligere helt siden den nådde en topp under Vingskolen 1987. Men etter å ha vært noen dager i Villajoyosa på Costa Blanca, var det ingen tvil. Tennisklubben ligger ca. 2 kilometer utenfor sentrum og er drevet av en herlig familie i tre generasjoner. Lucia, som er datter av klubbens president, er i starten av sin karriere og blant top 700 i verden.

Banene er åpne hver dag. I motsetning til i Norge, kreves det ikke medlemskap for å spille. Fem grusbaner og en hardcourt. I klubbhuset er det en liten kiosk, garderober og noe tennisutstyr. Mulig å låne racketer, samt booke coaching.

Villajoyosa ligger en halvtime med bil nord for Alicante. En fargerik by på alle måter. Selv starter jeg gjerne dagen med en gåtur på stranden langs havet. 2 runder tur/retur blir for 2 kilometer.

Programmet for turene vil du finne her på siden når det er klart. Vi satser i utgangspunktet på 3-4 dager i midten av oktober 2021 og 3-4 dager i slutten av mars 2022.

Jeg legger opp til en blanding av tennis og sosialt program. Vi blir max 16-20 deltakere noe jeg tror en fin størrelse. Så tror jeg at turen er for alle nivåer, men kanskje ikke for de som helt nybegynnere… Tennis på formiddagen, felles lunch og mer tennis for de som ønsker det på ettermiddagen. Så et frivillig program sen ettermiddag. Kanskje sjokolademuseet eller vinsmaking i gamlebyen! Kveldene avsluttes med felles middag på strandpromenaden eller inne i byen. Høres dette interessant ut? Meld deg på nyhetsbrevet, eller send meg en e-post: ulf@escalera.no.